Project Description

Confort si eficienta fara prea multe modificari

Stim ca cea mai eficienta si confortabila solutie este sa scapam de grija focului si a lemnelor instaland o pompa de caldura moderna. Insa in practica lucrurile difera de la client la client, uneori schimbarea presupune multe modificari in camera tehnica, si nu numai.

In cel mai des caz se doreste schimbarea solutiei existente, de obicei cazan pe lemne sau peleti. Iar in camera tehnica gasim doua variante de echipare: cazan pe lemne/peleti cu puffer sau cazan fara puffer (acumulator de agent termic).

De asemenea stim ca in foarte multe cazuri se doreste pastrarea cazanului pe lemne sau peleti (pentru siguranta) pentru ca a fost facuta investitia in trecut si cazanul inca functioneaza, dar nu mai este nici eficient si nici confortabil ca toata ziua sa faci focul si sa curati cenusa.

STIATI CA? O pompa de caldura foloseste numai curent electric, si chiar daca in ultimii ani s-a scumpit constant, costurile finale pe sezon sunt mai mici decat achizitia de lemne sau peleti pentru a acoperi intreg sezonul rece.

Acum este posibil cu noile pachete cu pompe de caldura NIBE facute special de inginerii nostri

Au fost concepute pachete speciale pentru upgrade-ul unor instalatii cu, cazan pe lemne sau peleti. Iar in functie de prezenta unui puffer in instalatia existenta, automatizarea si prioritizarea productiei de apa calda se poate face manual, sau se poate face automat de catre controlerul inteligent NIBE SMO prezent in configuratiile pachetelor noastre.

Si ca totul sa mearga perfect, fiecare pompa de caldura NIBE vanduta de noi in Romania beneficiaza de un pachet de servicii premium, precum planul de montaj hidraulic personalizat sau plan de conexiuni electrice personalizat pe fiecare lucrare.

Verificarea se face in baza unei liste personalizate de operatiuni, in functie de model si accesorii.

Ulterior, un specialist de la TRUST vine la locatie pentru verificarea parametrilor setati, daca au fost respectate planurile de legaturi hidraulice si de legaturi electrice.

VERIFICARE MONTAJ DE INGINERI HAI INSTAL

O verificare de acest tip este in mod evident benefica pentru utilizator. Se pot corecta si remedia eventualele erori, scapari care pot aparea la o lucrare de o asemenea complexitate.

Cat costa sa scapi de grija lemnelor de foc ?

In cazurile prezentate, cazanul pe lemne poate fi pastrat ca solutie de backup

Pachet Pompa de caldura AER-Apa NIBE AMS

lei19449(TVA INCLUS)

Pentru case cu suprafata utila* de 50-100mp, care au cazan pe lemne impreuna cu un puffer sau acumulator.

Pachet Pompa de caldura AER-Apa NIBE F2120

lei33955(TVA INCLUS)

Pentru case cu suprafata utila* de 50-125mp, care au cazan pe lemne, cu sau fara puffer/acumulator.

Pachet Pompa de caldura AER-Apa NIBE AMS

lei24942(TVA INCLUS)

Pentru case cu suprafata utila* de 125-175mp, care au cazan pe lemne fara puffer sau acumulator.

Pachet Pompa de caldura AER-Apa NIBE F2120

lei37329(TVA INCLUS)

Pentru case cu suprafata utila* de 125-175mp, care au cazan pe lemne, cu sau fara puffer sau acumulator.

* suprafata utila este orientativa si variaza in functie de gradul de izolare al cladirii, zona climatica, tipul instalatiei interioare, temperatura ambientala.

Pachetele contin accesoriile necesare pentru a adauga pompa de caldura la instalatia existenta, mai putin materialul marunt si manopera. In variantele prezentate, sistemul propus nu face acm, insa poate fi upgradat foarte usor.

Daca ai o alta suprafata utila decat cea prezentata mai sus, nu ezita sa ne contactezi.
Avem pachete cu pompe de caldura pentru toate suprafetele si pentru toate configuratiile de cazane pe lemne cu sau fara puffer.

STIATI CA ? Toate pachetele NIBE pot fi upgradate ulterior cu un cost foarte mic cu modulul interior NIBE VVM. 

NIBE VVM reprezinta o intreaga instalatie intr-un singur echipament de 60 x 60cm latime/lungime care se conecteaza la pompa de caldura. Acesta se poate instala oriunde in casa, in bucatarie, pe hol, in garaj.

Unitatea interioara contine: boiler apa calda, puffer, automatizare inteligenta cu NIBE Uplink, backup electric aditional, pompe circulatie, supape de siguranta, vana 3 cai, vas expansiune, manometru, senzori temperatura interior si exterior.

Cere o oferta pentru suprafata casei tale

Scapa de povara lemnelor de foc cu pompa de caldura NIBE

Cu o pompa de caldura NIBE puteti reduce costul total de incalzire si racire, folosind doar energia stocata in natura, fie ca vorbim de sol, de aer sau de apa unui lac.

Peste 90% dintre locuintele suedeze se incalzesc cu pompe de caldura, in apropierea cercului polar cu pompe de caldura de la liderul NIBE Suedia. Asigura-ti climatizarea caminului fara cazane pe lemn, respectand natura.

Pompa de caldura este instalatia care transfera caldura de la un mediu mai rece catre un mediu mai cald. Cel mai adesea, pompele extrag caldura din apa, din aer sau din pamant/sursa geotermala si o transfera in casa, prin intermediul radiatoarelor, incalzirii prin pardoseala, sau al ventiloconvectoarelor.

Cu o pompa de caldura dispare complet preocuparea permanenta de aprovizionare, depozitare, alimentare cu lemne de foc, precum si mizeria ce rezulta în urma utilizarii unui astfel de echipament.

Nu mai trebuie sa se realizeze mentenanta zilnica si saptamanala a cazanului, sau curatarea periodica a echipamentelor si in special a cosului de fum.

Vezi cum functioneaza pompa de caldura

Un cazan pe lemne se schimba foarte usor cu o pompa de caldura

Iar in cele mai multe cazuri, cazanul se poate pastra impreuna cu pompa de caldura ca solutie de backup ocazional

Cat consuma o pompa de caldura ?

O pompa de caldura consuma 1kW energie electrica si genereaza 4-5kW energie termica (in functie de sursa de energie din sol,aer sau apa)

Consum electric estimat pentru o casa de 150mp pe o luna de iarna: 400-500 lei pentru sistemele NIBE SOL-Apa si 450-560 lei pentru sistemele NIBE AER-Apa

Consumul cu incalzirea unei case (valabil pentru orice solutie de incalzire, gaze, lemn, electric..) variaza in functie de:
– tipul pompei de caldura (AER-Apa, SOL-Apa, APA-Apa, etc.)
– zona climatica in care se afla casa (sunt cinci zone climatice in Romania, conform SR1907-2014),
– instalatia interioara: incalzire prin pardoseala, radiatoare sau ventiloconvectoare,
– izolatia casei, calitate si grosime,
– tipul ferestrelor daca sunt geamuri termopan sau tripan, numar de camere al profilului,
– cat de “grea” este iarna,
– temperatura ambientala dorita, consum apa calda,
– daca este o casa nou construita, etc.

Comparatie din punct de vedere al costurilor pentru o casa de 150 metri patrati

Date calcul consumuri: Casa P+1 suprafata de 150mp (caramida porotherm 38, polistiren 10, geamuri tripan, incalzire pardoseala parter 75mp, si incalzire cu radiatoare la etaj 75mp) cu 4 persoane. In toate exemplele s-au luat in considerare 6 luni sezon rece, 1mc de lemn crapat = 450 lei1kg de peleti = 1.4 lei + consum electric pentru incalzire ACM pe timp de vara = 150 lei/pers. Pentru pompele de caldura s-a luat in considerare 1kW electric = 0.60 lei.

Cu lemne casa 150mp

lei900luna

Cu peleti casa 150mp

lei1300luna

Pompa de caldura Aer/Apa casa 150mp

lei560luna

Pompa de caldura Sol/Apa casa 150mp

lei480luna

Doriti o oferta personalizata cu o pompa de caldura moderna ?

Cere o cotatie gratuit chiar acum.

Completeaza formularul de mai jos si te contactam noi imediat.