Project Description

POMPE DE CALDURA PT PREPARARE APA CALDA

Avem in gama noastra de produse boilere adaptate pentru toate sistemele de incalzire si care pot produce instant intre 30 – 1050 litri apa calda.

Contact

ANALIZA APEI

Proprietatile corozive ale apei depind de substantele pe care le contine si de reactiile chimice dintre acestea. O evaluare a calitatii apei poate fi facuta doar in urma unei analize a acesteia. In acest sens, NIBE poate oferi aceasta facilitate clientilor sai, in scopul de a putea ulterior alege varianta de protectie anticoroziva care i se potriveste cel mai bine. In anumite situatii, poate fi necesara montarea unui filtru pentru a obtine o calitate adecvata a apei.

FACTORI CE POT INFLUENTA CALITATEA APEI

Valoarea pH-ului

Valoarea pH-ului, denumita si aciditate, determina continutul de ioni de hidrogen din apa. Apele cu valoarea scazuta a pH-ului sunt dure, continand totodata si alte metale.

Duritatea totala

Este data de cantitatea de calcar si de magneziu din apa. De obicei, valoarea acesteia se masoara in grade germane (dHº) sau in calcar exprimat in mg/l.

Dioxidul de carbon agresiv

Este acea parte din dioxidul de carbon liber cu proprietatile cele mai agresive, corozive. Prezenta dioxidului de carbon agresiv in combinatie cu pH-ul scazut si/sau duritatea determina caracterul coroziv al apei.

Continutul de clor

Continutul ridicat de clor poate duce la cresterea duritatii apei, in special daca se observa o tendinta de pietrificare, de depunere de calcar.

Conductivitatea

Reprezinta masurarea continutului de saruri dizolvate in apa, cum ar fi clorurile si sulfatii.

Contact Us